In de praktijkperioden van een aantal weken tussen de verschillende trainingsdagen, passen de deelnemers het geleerde uit de training toe in de praktijk, voeren de meegegeven meetbare opdrachten uit en presenteren de geboekte resultaten tijdens iedere volgende trainingsdag. Graag zien wij daarbij de aanwezigheid van U als manager of directielid. Deze betrokkenheid en uw voorbeeldfunctie dragen ertoe bij dat uw ondernemingsdoelstellingen en de trainingsaspecten gedragen worden door alle lagen van uw organisatie (top-down).

Al onze trainingen zijn maatwerk, waarbij u onderstaand een impressie krijgt van mogelijke trainingsaspecten:

Naar boven
CommerciŽle Vaardigheden Buitendienst - Verkoop - Acquisitie
Veel vertegenwoordigers/accountmanagers bezoeken het liefst 'het welbekende klantenkringetje' binnen hun rayon. Vaak lijkt het erop dat het aspect werven van 'new business' - aanwas van nieuwe klanten - geen favoriete bezigheid is van uw medewerkers. 'Bang voor de nee' is veelal de dieperliggende oorzaak. Echter: niets is meer motiverend dan het scoren bij prospects. We gaan dieper in op de juiste verdeling van te besteden tijd aan relatiebeheer versus prospecting. Waar vind je prospects, hoe benader je ze? Hoe en waarmee overtuig je ze om voor jou, jouw bedrijf en jouw product of dienst te kiezen?

Kom te weten wat de eisen en wensen, behoeften en verwachtingen zijn van je gesprekspartner. Pas dan kan je jouw toegevoegde waarde aantonen!

Items verkooptraining:

Naar boven
Relatiebeheer - Account management - Key Account management
Tevreden klanten blijven terugkomen en praten regelmatig over hun juiste keuze met anderen!

Uw organisatie heeft net als ieder bedrijf bestaansrecht dankzij uw klanten. Zonder uw klanten geen inkomsten en geen salaris voor u en uw medewerkers.

Maar hoe vaak zien we niet dat er enorme kansen gemist worden omdat er niet alert op de markt en de concurrentie om ons heen gereageerd wordt? Sommige organisaties missen veel omzet, simpelweg door het foutief of helemaal niet toepassen van 'cross-selling'. Klanten die we kwijt raken verliezen we in 60% van de gevallen niet door de kwaliteit/prijs van het product of dienst maar door de nalatigheid van mensen binnen en achter de organisatie. Denk maar eens aan het simpelweg niet nakomen van afspraken. Uw klant wil aandacht, belangrijk gevonden worden voor en door uw bedrijf. Maar hoeveel aandacht is noodzakelijk? Segmenteren van uw relaties. Vaststellen van benodigde bezoekfrequenties. Wat verwacht een klant van een relatiebeheerbezoek? Klantgerichtheid en servicegerichtheid, woorden die momenteel belangrijker zijn dan ooit tevoren.

Een ervaren accountmanager kan voor u als management een goede informatiebron zijn door middel van het jaarlijks creŽren van een analytisch onderbouwd sales- of accountplan per klant of van uw grootste relaties. Leren prognosticeren op goed gefundeerde gronden is daarbij een belangrijk leerpunt.

Naar boven
CommerciŽle Vaardigheden Binnendienst
Verkoop Binnendienst: een belangrijke spil tussen uw klanten, prospects en de vertegenwoordigers/accountmanagers. Immers: zij zijn vaak het verlengstuk van de beloftes die de mensen buiten in het veld doen. Kunnen zij deze verwachtingen en beloftes waarmaken? Zij zijn het visitekaartje van uw bedrijf. Ze kunnen goedlopende contacten maken of breken, zonder dat u hier direct invloed op heeft. Iedere organisatie krijgt te maken met klachten, veelal komen ze binnen bij de binnendienst. 'Zij maken het verschil', de wijze van oplossen van een klacht kan uw klant in een klap weer bijzonder gunstig stemmen. Maar bij de verkeerde benadering uw klanten doen verliezen! De eeuwige 'gezonde strijd' tussen de binnendienst en buitendienst... We maken het allemaal bespreekbaar en halen de positieve aspecten ervan naar boven.
Naar boven
Telemarketing - Gedrag aan de telefoon:
Enthousiasme, alertheid, het juiste gedrag en manieren aan de telefoon. Of het er nu om gaat dat een ieder die in contact komt met uw bedrijf dat op een plezierige en effectieve behulpzame wijze ervaart; of dat er een zwaarder commercieel aspect meetelt, zoals telefonische verkoop of het maken van een acquisitieafspraak. In beide situaties geldt dat er sprake moet zijn van de optimale benadering. Door een juiste voorbereiding, zoals:
Naar boven
Communicatie
Je kunt veel winnen als je effectief communiceert, je kunt veel verliezen als je dat niet doet!

Wat is de kracht van onze verbale en non-verbale kwaliteiten? Bezit een ieder empatisch vermogen? Communiceren is altijd doelgericht. Maar niet altijd doelbewust!

Wie zich bewust is van zijn communicatie, communiceert beter. Communicatie is interactie en ondanks alle moderne communicatietechnieken blijft die van mens tot mens, face to face, de meest dynamische en de meest effectieve.

Iedereen vraagt zich wel eens af hoe het komt dat je zo goed overweg kunt met de ene persoon en met de andere totaal niet? Reden: iedereen communiceert vanuit gewoonte en volgens patronen. Pas wanneer we ons bewust zijn van belemmerende communicatiepatronen, kan men de weg van verandering en verbetering inslaan. Het voorhouden van de spiegel!

Naar boven
Train de Trainer
'Motiveren van uw medewerkers voor het doel en naar het doel'.
Wanneer een verkoopteam niet goed functioneert, de benodigde doelstellingen niet behaalt, moet de manager zichzelf afvragen: wat doe IK niet goed?

Vaak is het moeilijk om noodzakelijke beslissingen of veranderingen goed te kunnen onderbouwen. Toch bepaald u als manager de te volgen verkoopstrategie en de bijbehorende tactiek. Hoe stimuleert u uw mensen? Door met passie het juiste voorbeeld te geven. U kunt als manager een belangrijke bijdrage leveren door bijvoorbeeld zelf uw mensen te trainen, onderweg naar het behalen van de noodzakelijke resultaten. Beheersing van de didactiek, werken met cases uit bestaande praktijksituaties, interactieve trainingsdagen en leren hoe zaken helder en meetbaar te maken, zorgen voor een groter draagvlak ten aanzien van de te behalen doelstellingen.

Naar boven
Coaching
Ervaring leert dat tijdens een trainingstraject een nieuwe, succesvolle weg wordt ingeslagen waarbij deelnemers of het management na of tijdens de trainingsperiode behoefte heeft aan verdere begeleiding. Bijvoorbeeld hulp bij het opstellen van nieuwe jaarplannen of het verder uitdiepen van bepaalde trainingsonderwerpen. Individuele begeleiding van u en uw medewerkers behoort hierbij tot de mogelijkheden.
Naar boven